Hamur için malzemeler (6 adet) :
1 su bardağı un
Çeyrek çay kaşığı tuz
6 çorba kaşığı süt
Yarım çay kaşığı kuru maya
Çeyrek çay kaşığı şeker
İçine koyulacak malzeme için;
Çeyrek çay kaşığı toz tarçın
2 yemek kaşığı, ezilmiş ceviz
6 yemek kaşığı esmer şeker
Yapılışı:
Yarım çay kaşığı kuru mayayı 3 yemek kaşığı ılık suyla eritin.10 dakika sonra, unu,çeyrek çay kaşığı şeker ve tuzu,sütü ve maya-su karışımını karıştırıp yoğurun ve 3 saat ılık bir yerde mayalanması için bekletin.
3 saat sonra mayalanan hamur hazır olduğunda, ellerinizi yağlayın ve hamuru eşit altı parçaya bölün.Elinize aldığınız her parçanın içini açarak, ceviz, tarçın ve esmer şeker karışımını koyun (ben sadece ceviz değil, ceviz-fındık karışımı, esmer yerine de beyaz şeker koydum ve karışımı bol bol yaptım :))).
Daha sonra içlerini doldurduğunuz hamurları yuvarlayın.Tavaya az yağ koyup ısıttıktan sonra hamur toplarını tavaya koyun.
Hamurun her iki tarafını pişirdikten sonra, soğutmadan sıcakken servis edin ya da hemen afiyetle de yiyebilirsiniz :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder